Új Fenntartható Közgazdaságtan Verseny 2022

Központban a tudás és a tehetség! Nyerj betekintést a hosszútávú fenntartható közgazdaságtan elméletébe!

Új Fenntartható Közgazdaságtan Verseny 2022

Indulj az MNB Oktatási Klub Új Fenntartható Közgazdaságtan Versenyén és nyerd meg akár a 300 000 Ft-os fődíjat!

Szerinted is (ma már) minden területen szükség van fenntarthatósági fordulatra? Kutakodnál a közgazdaságtan és a fenntarthatóság kapcsolata között? 

Amennyiben érdekel a közgazdaságtan megújításának témaköre, ne habozz és jelentkezz az MNB Oktatási Klub legújabb versenyére!

A verseny célja

A cél, hogy a hallgatók közelebb kerüljenek a küszöbön álló fenntarthatósági fordulathoz, amelyet a közgazdaságtudománynak is tükröznie kell. Az „Új Fenntartható Közgazdaságtan” c. globális vitairat az új, fenntartható közgazdaságtan legfontosabb elveit fogalmazza meg, melyeket szeretnénk közelebb juttatni a hallgatókhoz.

A verseny két (2) fordulóból áll. Az első (válogató) fordulóban a résztvevőknek be kell nyújtaniuk a jelentkezési időszak megnyitásától kezdve egy, az általuk választott témakörben összeállított pályaművet. A második (döntő) fordulóba azok a pályaművek juthatnak tovább, amelyeket az adott témakörhöz rendelt szakmai bizottság tagjai arra alkalmasnak ítélnek. A döntő napján a pályaművek szerzőinek szóban kell előadniuk rövid prezentációjukat a témakörhöz rendelt szakmai bizottság előtt.

A pályamű elkészítéséhez az alábbi témakörök egyike közül lehet választani:

 • A fenntarthatóság a 21. századi közgazdaság alapja
 • Az új gazdaság új erőforrásokon alapszik
 • Hogyan áll elő az „érték” a 21. században?
 • Piac és állam egyensúlya
 • Mélystruktúrák a gazdaság mögött

A jelentkezőknek lehetőségük van a regisztrációt követően azonnal feltölteni pályaművüket, de azt egészen a benyújtási határidőig módosíthatják is.

A döntőbe jutó szerzők külön szekciókba lesznek beosztva a korábban felsorolt témakörök alapján. A pályaművek számától függően a döntő több napra lebontva is megrendezésre kerülhet. Minden szerzőt e-mailen keresztül fogunk értesíteni a prezentációk sorrendjéről és időpontjáról. A döntőt egy ünnepi díjátadó fogadás zárja majd.

A verseny részletes szabályzata ide kattintva érhető el.

Díjazás

Mind az 5 szekcióban az alábbi 6 díj kerül kiosztásra:

 • I. helyezett: nettó 300 000 forint
 • II. helyezett: nettó 250 000 forint
 • III. helyezett: nettó 200 000 forint
 • BME hallgatói különdíj: nettó 200 000 forint
 • METU hallgatói különdíj: nettó 200 000 forint
 • NJE hallgatói különdíj: nettó 200 000 forint.

A bizottság megítélése alapján kerülnek kiosztásra a díjak, amennyiben valamelyik kategóriában nem érkezik be a nívónak megfelelő pályamű, a díj kiosztásától eltekinthet vagy ellenkező esetben több pályaművet is díjazhat.

Időzítés

 • Jelentkezési és pályamű feltöltési időszak: 2022. július 4. – 2022. október 7. 23:59.
 • A döntő várható időpontja: 2022. október 20-21.
 • Ünnepi díjátadó fogadás: 2022. október 21.

Részvétel

A versenyre a magyarországi és külhoni magyar nyelvű képzést is indító felsőoktatási intézményben a 2022/2023 tanév 1. (őszi) félévében aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, alapképzésben (BA/BSc), osztatlan képzésben, mesterképzésben (MA/MSc) és doktori tanulmányokban résztvevő teljes idejű (nappali munkarendű) és részidős (levelező munkarendű) hallgatók pályázhatnak egyénileg.

Kapcsolódó dokumentumok

A verseny részletes szabályzatát ide kattintva lehet elérni.

Az Új Fenntartható Közgazdaságtan globális vitairatot és annak szakmai háttéranyagát a linkekre kattintva lehet elérni és letölteni.

Kapcsolat

A versennyel kapcsolatos szakmai és részvételt érintő kérdéseket a protokoll@mnboktatasiklub.hu e-mail címre, a technikai kérdéseket a support@ecosim.hu e-mail címre várjuk.

Csapatom
A következő személyes adatok hiányoznak a csapat létrehozásához:
  Meghívó

  kéri, hogy legyél a csapat tagja.

  Elfogadod a meghívást?

  Résztvevők