Adatkezelési tájékoztató

1. Miről szól ez a tájékoztató?

A myaccount.ecosim.hu honlapon elérhető felhasználói regisztrációs, egységes adatkezelő szoftver (továbbiakban: myAccount vagy rendszer) üzemeltetése során az EcoSim Üzleti Szimulációk Kft. (a továbbiakban: EcoSim vagy üzemeltető) személyes adatokat kezel. Az érintettek jogainak tiszteletben tartásával, valamint a jogszabályi kötelezettségének eleget téve az üzemeltető jelen tájékoztatóban ismerteti az adatkezelési tevékenysége legfontosabb jellemzőit.

Jelen tájékoztató 2018.04.10-től érvényes.

Az üzemeltető jogosult jelen adatkezelési tájékoztatót a felhasználók előzetes tájékoztatása mellett módosítani. A módosított rendelkezések a honlapon történő közzétételt és tájékoztatást követő első használat alkalmával válnak hatályossá Veled szemben.

Jelen nyilatkozat megfelel a GDPR alapelveinek és rendelkezéseinek.

2. Mi az a személyes adat, mit jelent, hogy adatkezelő, adatfeldolgozó?

Mi minősül személyes adatnak?  Az azonosított vagy azonosítható természetes személyre vonatkozó bármely információ – pl. az érintett neve, email címe, hallgatói kódja, IP címe.

Ki minősül adatkezelőnek?  Aki önállóan vagy másokkal együtt meghatározza az adat kezelésének célját és eszközeit.

Mit jelent az adatkezelés?  Az alkalmazott eljárástól függetlenül az adaton végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége (így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adat további felhasználásának megakadályozása, stb).

Ki minősül adatfeldolgozónak? Aki az adatkezelő nevében személyes adatot kezel (mely többnyire technikai műveleteket jelent, mint a tárolás).

3. Ki a rendszer használata során megadott, észlelt személyes adatok adatkezelője?

A myAccount rendszer adatkezelője:

EcoSim Üzleti Szimulációk Korlátolt Felelősségű Társaság

székhely: 1094 Budapest, Páva utca 13. 5. em. 1.

cégjegyzékszám: 01-09-714023

e-mail: support@ecosim.hu

adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-65429/2013., NAIH-65428/2013.

https://www.ecosim.hu/

A myAccount rendszeren belül lehetőség van versenyekre való regisztrációra, melyek tekintetében az azt meghirdető cégek, szervezetek, oktatási intézmények is adatkezelőnek minősülnek. Ezen adatkezelők képviselője a rendszeren belül a EcoSim.

4. Hogyan tudok regisztrálni, részt venni versenyen, programon?

Felhasználóként a rendszer használata ingyenes. A rendszerbe a regisztrációs felületen keresztül tudsz regisztrálni. A regisztráció véglegesítéséhez annak megerősítése is szükséges, amelyet az e-mail címedre küldött aktiváló link útján tehetsz meg. A regisztráció véglegesítésére 72 órád van.

A rendszerben található versenyekhez a jelentkezem gomb megnyomásával, és a versenyhez tartozó adatkezelési tájékoztató, és a hírlevél fogadásának engedélyezésével lehet csatlakozni.

Előfordulhat, hogy bizonyos versenyekhez való csatlakozáskor további személyes adatok megadására lesz szükség, erről a rendszer informálni fog. Ezen hiányzó adatok megadása után lehet csatlakozni

5. Milyen adatok megadásával tudok regisztrálni?

A regisztrációhoz a vezetéknév, utónév, e-mail cím és a jelszó megadása szükséges. Ezen adatok megadása nélkül nem tudsz regisztrálni. Ezek az adatok szükségesek ahhoz, hogy a rendszer beazonosítson, azt használni tudd. A nevedre és az e-mail címedre azért is szükség van, hogy a versenyek, programok során be lehessen azonosítani Téged.

A rendszer nem ismeri jelszavadat, azt titkosítja és kizárólag annak lenyomatát őrzi, amelyből a jelszó nem állítható vissza, így a rendszer kizárólag a jelszó helyességének ellenőrzésére alkalmas. A jelszavad így tőlünk nem ismerheti meg senki. Kérünk, figyelj arra, hogy illetéktelen személy ne ismerhesse meg jelszavadat!

A rendszer naplózza azt az IP címet, amelyről regisztrálsz, 10 napot követően töröli.

A Profil menüpontban további adatokat is megadhatsz (6. pont).

Profil adataid az önkéntes hozzájárulásod alapján kezeljük a regisztrációd törléséig, melyről a 9. pontban olvashatsz.

6. Milyen adatok megadásával tudok versenyre, programokra jelentkezni?

A következő adatok megadása nem mind kötelező, versenyektől és a jelentkezés típusától függően a rendszer tájékoztat, hogy mely adatok kitöltése szükséges ahhoz, hogy elfogadja a jelentkezést.

A következőekben felsorolunk minden megadható adatot (de jelentkezéskor csak azokat add meg, ami feltétlenül szükséges, figyeld a rendszer visszajelzéseit), illetve hogy miért lehet rájuk szükségünk.

A felsorolás a Profil oldal menüpontjait veszi végig.

Profil

 • vezetéknév (azonosításhoz)
 • utónév (azonosításhoz)
 • e-mail cím (azonosításhoz, információk közléséhez)
 • telefonszám (a versenyek, programok során bizonyos esetekben szükség lehet)
 • irányítószám (azonosításhoz)
 • születési dátum (korod megállapításához, a rendszerünket 16 éven felüliek használhatják)

Tanulmányok

 • középiskola (intézmény neve és végzés éve, karrier célokhoz)
 • felsőoktatás (intézmény, szak, végzés éve, karrier célokhoz)
 • diákszervezet (bizonyos programoknál, eseményeknél előfordulhat diákszervezeti külön ligás verseny)

Idegen nyelvek

 • nyelv és a tudás szintje (karrier célokhoz)

IT ismeretek

 • IT ismeret és szintje (karrier célokhoz)

Munkahelyek

 • Munkahely (cégnév, pozíció, pozíció szintje, iparág, időszak, karrier célokhoz)
 • Karrier célok (régió, kezdés dátuma, karrier célokhoz)

7. Csapatok

Bizonyos eseményeknél, programoknál szükséged lesz arra, hogy társaiddal csapatokba szerveződjetek. Erre az adott verseny aloldalán van lehetőségetek. Amelyik csapattag először hozza létre a csapatot, Ő lesz a csapatkapitány (neki van joga a csapatnevet megváltoztatni, és újabb csapattagokat hozzáadni a csapathoz).

Új csapattag hozzáadásakor a leendő csapattag e-mail címét kell megadni, mely e-mail címre a rendszer automatikus e-mailt küld erről, és tájékoztatja a felhasználót a további teendőkről. Amennyiben a meghívó nem kerül elfogadásra, 7 nap után törlődik [HAMAROSAN ELÉRHETŐ].

A csapattagok látnak egymásról személyes adatot: teljes név és e-mail cím.

A különböző csapatok egymásról nem látnak személyes adatokat, csak a csapatnevek és az az intézmény neve látható, amelyet a csapat képvisel.

8. Mi az a meghívó?

Meghívóra azért van szükség, hogy könnyebben megtaláld azt a csapatot, amelyben valamely ismerős diáktársad/csapattársad szeretné, hogy részt vegyél. Meghívás esetén a csapatkapitány felhasználó e-mail címed megadásával rögzíti a rendszerben, hogy szeretné, hogy csatlakozz a csapatához. Regisztrációt követően a az adott verseny aloldalán csatlakozás után találod a meghívód. A meghívóban található link kattintásával könnyedén tudsz az adott csapathoz csatlakozni.

Regisztrációdat megelőzően azért tartja nyilván a rendszer a csapatkapitány profiljában az email címed, hogy a csapatot könnyedén meg lehessen alakítani, amely a csapatkapitány ismerősöd és végső soron a rendszer felhasználóbarátabbá tétele révén az üzemeltető jogos érdekét szolgálja.

9. A rendszer használata során ki és milyen személyes adataimat látja?

A csapatkapitányok, és a csapatba szerveződő csapattagok egymás teljes nevét és e-mail címét láthatják.

A csapatok egymás személyes adatát nem nézhetik meg, és nem láthatják, a többi csapatnak csak a csapatnevét látják.

A rendszer karbantartását, és adminisztrálását az EcoSim munkatársai végzik, akik láthatják a személyes adatokat a könnyebb beazonosíthatóság érdekében, de erről semmilyen másolatot és képernyő mentést nem készíthetnek.

10. Hogyan tudom regisztrációs / profil adataim módosítani?

Adataidat belépés után a Profil menüpont alatt tudod módosítani.

11. Hogyan tudom a regisztrációm megszüntetni?

Amennyiben szeretnéd megszüntetni a regisztrációd, írj emailt a support@ecosim.hu e-mail címre vagy lépj be és a Profil menüpontban indítványozd regisztrációd törlését [HAMAROSAN ELÉRHETŐ]. Ezt követően egy e-mailt kapsz tőlünk, amelyben 72 órán belül lehetőséged van a törlési kezdeményezést visszavonni. Visszavonás hiányában 72 óra elteltével töröljük regisztrációd. Mielőtt fiókod megszünteted, és szükségesnek érzed, gondoskodj arról, hogy elért eredményeid, a számodra fontos információkat lementsd.

Folyamatban lévő verseny, esemény, program esetén is dönthetsz úgy, hogy kéred a regisztrációd törlését. Ebben az esetben egy “robot” felhasználó lép a helyedbe megtartva addigi eredményeid, viszont a személyes adataid törlésre kerülnek.

Előfordulhat, hogy nem minden évben használod a rendszert, nem folyamatosan használod a rendszert, ezért átmeneti ideig fenntartjuk regisztrációd. Az utolsó belépéstől számított 2 év elteltével azonban töröljük adataid. Bármikor újraregisztrálhatsz, várunk vissza.

Regisztrációd törlése esetén a versenyeket támogató partnerünk, támogató továbbkezelheti saját jogán mint adatkezelő az adataid, amelyhez szerződéses kötelezettség okán az EcoSim a rendszerben lehetőséget nyújt. Az EcoSim jogos üzleti érdeke, hogy az üzleti partnerek felé fennálló adatszolgáltatási kötelezettségének eleget tegyen. Ezen információk oktatási intézmények esetén elengedhetetlenek az osztályozáshoz, annak igazolásához, így partnerünk jogos érdeke azok tárolása; támogatóknak, szponzoroknak pedig a teljesítés igazolása érdekében. Ezért az üzleti partnerrel kötött szerződés érvényességi ideje alatt – vagy ha a partnerünk korábban törli, annak törléséig – a már lezárult üzleti szimulációk eredményei között tárolásra kerül kik vettek részt az adott üzleti szimulációban (név, email cím, hallgatói kód, eredmény, feltöltött felhasználói tartalom). Érdekmérlegelésünk során figyelembe vettük, hogy a tárolás során csak olyan információk maradnak meg a rendszerben, amelyek kezeléséhez korábban hozzájárulást adtál, azok megfelelő adatbiztonsági környezetben maradnak, kizárólag a versenyt, eseményt meghirdető cég, szervezet számára elérhetőek, azok nyilvánosságra kerülése hátrányos megítélésed nem eredményezheti.

Amennyiben regisztrációd törlésével egyidejűleg nemcsak felhasználói fiókod, hanem az üzleti szimulációk, események, versenyek során elérhetővé tett egyéb adataid is törölni szeretnéd, kérünk, fordulj a versenyt meghirdető céghez, intézményhez, szervezethez mint adatkezelőhöz a Tanár felhasználón keresztül vagy üzleti partnerünk egyéb közvetlen elérhetőségein. Amennyiben kéréseddel minket találsz meg, a kérést továbbítjuk üzleti partnerünk felé. Amennyiben üzleti partnerünk nem tud jogalapot felmutatni adataid továbbkezelésére, töröljük a rendszerből ezen adataid is.

Figyelem!!! A személyes adatok törlése után nem tudjuk igazolni, hogy részt vettél egy adott programon és eseményen, és a hozzád köthető eredmények, pontok, teljesítmények is törlődhetnek, így később ezek visszaállítására nincs lehetőség!

12. Milyen adatot tárol rólam az üzemeltető?

Az üzemeltető az 5. és 6. pontban (a felhasználó által megadott) felsorolt adatokat, illetve a 7. és 8. pontban megemlített adatokat tárolja.

Ezeken felül az adott versenyeken, programokon különböző származtatott adatok képződnek, ilyen például az elért eredmény, pontok, helyezések, döntések. Ezek az adatok, bár a felhasználó szellemi termékének is tekinthető, általában a felhasználó és az üzemeltető számára elérhetőek, és nem minősülnek személyes adatnak.

13. Mi az a hírlevél?

Regisztrációkor, illetve versenyekre, programokra való jelentkezéskor hírlevél küldéséhez meg kell adnod hozzájárulásod, amelyeket rendszertelen időközönként küldünk; programok lebonyolításához szükséges információkat, tájékoztatókat, a szponzorról, támogatóról szóló fontosabb híreket. A hírlevelekről bármikor leíratkozhatsz.

Hírlevelet kizárólag az üzemeltető küldhet részedre, email címed nem adjuk ki harmadik személynek marketing vagy álláshirdetői célra.

Hogyan iratkozhatok fel a hírlevelekre?

A regisztráció során az üres check-box-ba tett pipa útján járulhatsz hozzá a hírlevél fogadáshoz. A feliratkozást nem szükséges megerősítened.

A hírlevél-küldéshez neved és email címed használjuk fel a reklámtörvényben előírt (Grt.6.§) kötelezettség okán.Hogyan iratkozhatok le a hírlevél küldésről?

A hírlevélről egyenként az email alján lévő link útján vagy a Profil menüpontban iratkozhatsz le [HAMAROSAN ELÉRHETŐ]. A leiratkozást nem kell megerősítened. A leíratkozás nem érinti a rendszerhasználatot.  A leíratkozás nem érinti a korábban végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

14. Milyen adatokat és miért naplóz a myAccount?

Hibakereséshez, a visszaélések megakadályozásához és a rendszer működésének ellenőrzése érdekében folyamatosan naplózzuk és 10 napot követően töröljük a következő adatokat:  IP cím, dátum, időpont, böngésző, operációs rendszer adatai, mely aloldalakat keresed fel, honnan érkeztél az oldalra.

15. Hogyan védi az EcoSim az adataim? Milyen adatbiztonsági lépéseket tesz?

Minden szükséges lépést megteszünk lehetőségünkhöz mérten, hogy biztosítsuk a megadott és észlelt személyes adatok biztonságát mind a hálózati kommunikáció, mind az adatok tárolása, őrzése során.

Az informatikai rendszerünk és hálózatunk folyamatosan fejlesztjük annak érdekében, hogy az adatbiztonságot fenntartsuk, tovább erősítsük, az esetleges támadásoktól a rendszert megvédjük. Automatikus adatmentéssel (külön szerverre), tükrözéssel , tűzfallal és behatolás figyeléssel igyekszünk adataid megvédeni, szerverünk aktív és passzív védelmi rendszerrel működik. A jogosulatlan hozzáférés megakadályozása érdekében biztonságos SSL  belépést alkalmazunk. 

A rendszerben tárolt személyes adatokat a Magyar Köztársaság területén, a rendszer üzemeltetését végző adatfeldolgozónál telepített, 24 órás őrzéssel védett, dedikált szerveren tároljuk. Az EcoSim a személyes adatok tárolásárasa tárhelyszolgáltatót (adatfeldolgozó) vesz igénybe, aki CXS web FTP hacker támadás elleni védelmet és vírusszűrőt alkalmaz adataid védelme érdekében:

AB PLUSZ Számítástechnikai és Szolgáltató Betéti Társaság

székhely: 2049 Diósd, IV. Béla király utca 48.

cégjegyzékszám: 13-06-068037

https://www.abplusz.hu/

16. Mi az a cookie? A rendszer használata során milyen cookie-k települnek?

Mi az a cookie?

A myAccount rendszer az üzemeltető által elhelyezett cookie-k engedélyezésével használható.

A cookie („süti”) kis adatcsomag, amely a kiszolgáló által meghatározott információtartalmat gyűjti, illetve tárolja, ezzel megkönnyítve a weboldal üzemeltetését, a felhasználó rendszerhasználatát. Többféle cookie települhet gépedre a rendszer használata során. Kizárólag biztonságos, SSL kapcsolat alatt működő cookie-kat alkalmazunk. Cookie-kra azért van szükségünk, hogy a szolgáltatás hatékonyságát növelhessük, a rendszer látogatásait, használatát elemezhessük.

A rendszer használatának megkönnyítése érdekében egy  munkamenetre szóló (ún. session) cookie-t alkalmazunk. Ha belépsz a rendszerbe és becsukod az oldalt, majd visszatérsz az oldalra, újfent belépve találod magad. A session cookie ehhez a személyes adatot nem tárol.#_m

A tartósan elhelyezett böngésző cookie a készülék merevlemezére kerül, és az internetes böngésző bezárása után is megmarad a cookie manuális törléséig, illetve a cookie alábbiakban meghatározott időtartamának lejártáig. A böngésző cookie-k bármikor törölhetőek a készülékről, a böngésző megfelelő beállításainak kiválasztásával pedig visszautasítható a cookie-k használata. Az általunk elhelyezett Ecosim cookie-k letiltása esetén viszont nem tudod a maga teljességében használni a rendszert. Minden egyes böngészőben (Explorer, Mozilla, Chrome, Safari stb.) illetve végfelhasználói készüléken (ha több gépet használsz) külön-külön tudod a cookie-kat törölni, illetve letiltani. A cookie beállításokról az alábbi oldalakon találsz részletes leírást:

Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11

Firefox: <https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-informacio-amelyet-weboldalak-tarolnak-szami https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer> 

Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=hu&co=GENIE.Platform%3DDesktop

Safari: <https://www.apple.com/legal/privacy/hu/cookies/ https://support.apple.com/hu-hu/HT201265> 

A következő táblázatban az üzemeltető által cookie-k listáját találod.

Cookie megnevezéseCookie céljaCookie által tárolt adatokCookie élettartama
PHPSESSIDfelhasználó azonosításahashfél óra
ecoCookieAgreecookie figyelmeztetés elfogadása11 hét
ecoLanguagefelhasználó által használandó nyelvhu, en, stb.1 hét
ecoMyAccountSIDfelhasználó azonosításahash1 hét

 

Milyen külső szolgáltatók cookie-ja települhet még a gépemre?

Külső webanalitikai társaságokat (Google Inc. Facebook Inc.) veszünk igénybe annak érdekében, hogy a honlap látogatottságát mérjük és egyéb webanalitikai adatokat kapjunk, továbbá, hogy növeljük az Ecosim hirdetési tevékenységének hatékonyságát. Ezen társaságok az üzemeltetőtől függetlenül végzik tevékenységük:

a Google Analytics (https://www.google.hu/analytics/),

a Google Adword (https://adwords.google.com/intl/hu_hu/home/),

és a Facebook Pixel (https://www.facebook.com/business/help/651294705016616) szolgáltatások keretében.

A Google Inc. cookie-kat vagy hasonló technológiákat használ böngésződ vagy eszközöd azonosításához az adatok gyűjtésére és tárolására. Arról, hogy a Google Inc. milyen adatokat gyűjt, hogyan és meddig használja az adataid a Google Analytics és Google Adwords szolgáltatások során a Google Adatvédelmi irányelveiben olvashatsz: https://www.google.hu/intl/hu_hu/policies/privacy/?fg=1

A Facebook Inc. Facebook Pixel szolgáltatással kapcsolatos adatkezeléséről és cookie alkalmazásáról az alábbi weboldalon tájékozódhatsz: https://www.facebook.com/privacy/explanation

Ezen ún. harmadik feles sütik (third party cookie) ugyan a rendszer megtekintésekor, de nem az üzemeltető (al)domainjéről, hanem a Google vagy Facebook domainjéről tölti le a böngésződ. A Google és a Facebook ezen cookie-k segítségével akár nyomon is tudják kísérni a webhasználatodat, be tudnak azonosítani egyéb weboldalakon is, sőt érdeklődési körödön alapuló reklámot tehetnek számodra elérhetővé más weboldalakon. Ezen külső szolgáltatók által elhelyezett cookie-k tiltása, törlése nem érinti a rendszer használhatóságát.

17. Hogyan érem el felhasználói adataim, tartalmaim (adathordozhatóság)?

A rendszerbe feltöltött felhasználói tartalmakat, adatokat le tudod menteni saját gépedre mindaddig, amíg az adatkezelés él, vagy ameddig nem törlöd vagy töröljük őket.

18. Hova fordulhatok adatvédelmi kérdésemmel, kérésemmel, panaszommal?

Az EcoSim adatkezeléséről bármikor tájékoztatást kérhetsz. Írj nekünk a regisztrációs email címedről a support@ecosim.hu email címre. Legfeljebb 1 hónapon belül e-mailben válaszolunk.

Tájékoztatást kérhetsz  az általunk végzett Téged érintő adatkezelésről, amelynek kapcsán legkésőbb 1 hónapon belül tájékoztatunk

 1. az adatkezelés céljairól;
 2. az érintett személyes adatok kategóriáiról;
 3. azon címzettek vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közöltük vagy közölni fogjuk;
 4. a személyes adatok tárolásának tervezett időtartamáról, vagy ezen időtartam meghatározásának szempontjairól;
 5. az érintetti jogaidról;
 6. az adatvédelmi felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;)
 7. ha az adatokat nem Te adtad meg, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információról;
 8. arról hogy automatizált döntéshozatalt végzünk –e, és ha igen mi az alkalmazott logika és hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és rád nézve milyen várható következményekkel jár.

A regisztrációs e-mail címedről küldött emailben kérheted, hogy korlátozzuk az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

 1. vitatod a személyes adataid pontosságát (ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy ellenőrizzük a személyes adatok pontosságát);
 2. az adatkezelés véleményed szerint jogellenes, és törlés helyett kéred azok felhasználásának korlátozását;
 3. már nincs szükségünk az adatra, törölnénk, de Te kéred azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelmedhez.

A személyes adataid kezelésével kapcsolatos vélt jogsérelem esetén írj a  nekünk e-mailt a support@ecosim.hu címre. Panaszod legkésőbb 1 hónapon belül kivizsgáljuk.

Amennyiben valamely üzleti szimulációval kapcsolatos kérdésed lenne, kérünk, keresd fel a szimulációt vezető Tanárt, ő segít eligazodni a rendszer használatában is; programok, események esetében pedig az adott programot hirdető weboldalon a kapcsolat menüpontban található e-mail címeken tudsz érdeklődni.

Amennyiben megítélésed szerint megsértettük valamely adatvédelmi tárgyú jogszabály rendelkezéseit elsősorban érdemes velünk felvenned a kapcsolatot a support@ecosim.hu email címen. 

Az illetékes (Fővárosi Törvényszékhez vagy a lakóhelyed, tartózkodási helyed szerint illetékes) törvényszékhez  keresetet nyújthatsz be vagy vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., ugyfelszolgalat@naih.hu, +36-1-3911400, elnök: dr. Péterfalvi Attila, www.naih.hu).