Neumann 120 Gazdasági Vetélkedő 2023

A Jövőt Együtt Alakítjuk

Neumann 120 Gazdasági Vetélkedő 2023

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara, Neumann 120 Gazdasági Vetélkedő címmel középiskolában tanuló 11-13. évfolyamos diákoknak szervez országos versenyt az őszi félévben, 2023. október 16-tól, melyre már előzetesen lehet regisztrálni. Az esemény a Neumann 2023 emlékév kiemelt programjaként kerül megrendezésre.

EREDMÉNYEK

Gratulálunk minden játékosnak! A Selejtezős eredmények és a továbbjutók listáját EZEN A LINKEN éritek el. A söntősöket e-mailben tájékoztatjuk a további tennivalókról. Kérjük, figyeljétek a az e-mail boxotokat!

Fontos, hogy a döntőbe a játékszabályzat 5.6 pontja értelmében egy iskolából csak két csapat juthatott! Így, ha azt látod, hogy a pontszámod és kijutási időd alapján továbbjutottál volna, akkor csekkold le a továbbjutók iskoláját is, mielőtt hozzánk fordulsz!

NEUMANN 120 GAZDASÁGI VETÉLKEDŐ

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara, Neumann 120 Gazdasági Vetélkedő címmel középiskolában tanuló 11-13. évfolyamos diákoknak szervez országos versenyt az őszi félévben, 2023. október 16-tól, melyre már előzetesen lehet regisztrálni. Az esemény a Neumann 2023 emlékév kiemelt programjaként kerül megrendezésre.

A vetélkedő két fordulóban zajlik. Az első részben online fogtok dolgozni, itt betekintést nyerhettek Campusunk termeibe is egy internetes szabadulószoba játékkal, illetve válaszokat kell adnotok egy középiskolai szintű kérdéssor keretein belül feltett kérdéseinkre. A verseny október 16-án indul, de regisztrálni már most is tudtok!

…és mi történik, ha az első körös selejtezőn jól teljesítetek?

Az első fordulóban legjobban teljesítő 10 csapatot személyes döntőre várjuk Kecskemétre, melynek keretében egy éjszakára szállást, valamint étkezést és programokat biztosítunk nektek és kísérő tanárotoknak a Four Points by Sheraton Hotelben!

A személyes megjelenéssel zajló döntő (melyet online közvetítünk), 2023. november 17-én a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának Campusán, Kecskeméten kerül megrendezésre. Ennek során egy üzleti szimulációs játékban mérettethetitek meg tudásotokat. Az eredményes induláshoz nem feltétlenül szükséges, hogy pénzügyi tárgyat tanuljatok a középiskolában. A döntőben szükségetek lesz továbbá a prezentációs készségeitekre, rátermettségetekre, vállalkozó szellemiségetekre, és egy kis szerencsére!

A sikeres felkészüléshez a szeptemberi tanévkezdéskor támpontokat, információkat fogunk megosztani veletek a vetélkedő honlapján, melyek feldolgozásával bátran indulhattok versenyünkön! 

a nyeremény?

A legjobban teljesítő 10 csapat részesül a 2,5 millió forint értékű tárgynyereményekből és ajándékutalványokból.

…a határidő?

Nincs más hátra, mint, hogy regisztráljatok legkésőbb 2023.október 15-ig, 3 fős csapatokkal és 1 felkészítő  pedagógusotokkal, ha 2023.szeptemberben lesztek 11-13. évfolyamos tanulók!

…a jelentkezés menete?

 • Regisztráció elvégzése (ezen) a myaccount felületen
 • Profil adatok kitöltése (bejelentkezés után a jobb felső sarokban a Nevedre kattintva, a Profilomat kiválasztva tudod megadni őket)
 • Ha a fenti két lépés megvan, akkor a Versenyeink között kiválasztod a Neumann 120 Gazdasági Vetélkedő-t és rákattintasz a Jelentkezem gombra.
  Az a személy, aki létrehozza a csapatot lesz a csapatkapitány (FONTOS! Csak diák hozhatja létre a csapatot, kísérő tanár és egyéb felnőtt nem, mert akkor ő lesz a csapatkapitány és a versenyből kizárásra kerül.)
 • Meg kell adnod a csapatnevet
 • A csapattagok meghívásához az oldal szövegezésének aljára kell legörgetned, pontosan a már résztvevő csapatok elé. Itt tudod meghívni a két csapattársad, az e-mail címük kétszeres beírásával
 • (Ahhoz, hogy valaki el tudja fogadni a meghívásod, neki is szüksége van regisztrációra és a profiladatok kitöltésére, de neki már nem kell csapatot létrehoznia, csak a te meghívódat elfogadni, amit e-mailben kapott)
 • A csapatkapitány felelőssége ellenőrizni, hogy minden csapattag elfogadta-e a meghívóját (ha elfogadja, a csapattag neve zöldre vált és egy pipa jelenik meg mellette).

…hogyan zajlik a verseny?

A Selejtezőben egy online szabadulószoba vár a diákokra, a Döntőben pedig üzleti szimuláció.

A Selejtező 2023.10.16-án 18:00-kor indul. A Selejtezőben 7 szoba vár a diákokra, amelyekből ki kell szabadulni, a szobák és a kérdések között visszalépés nem lehetséges a verseny tisztaságának megőrzése érdekében.

Két típusú szoba lesz, az egyik, ahol lehet hibázni, a lényeg, hogy a szoba végén a kód helyes legyen, a másik típusú szobából pedig csak úgy lehet továbbjutni, ha minden egyes kérdésre hibátlanul válaszolunk. A két típusú szoba felváltva követi egymást 7 szobán keresztül.

Ha valaki adott szobán belül nem teljesíti a továbbjutás kritériumát (vagy helytelen a kód, vagy a mási ktypusú szoba esetében nem válaszolt mindnen kérdésre hibátlanul) az visszakerül az adott szoba elejére és újra kell kezdenia a szobát addig, amíg ki nem jut.

A Selejtezős játékot 2023.10.29 23:59-ig lehet kitölteni, azonban csak egy teljes kitöltést engedélyezünk.

…továbbjutás?

A legjobb 10 csapat kerül be a személyes jelenlétet igénylő kecskeméti döntőbe.

A helyezések megállapítása pont úgy történik, mint a kampányjátékban.
Az fog a tabellán előbb szerepelni, akinek a legtöbb pontszáma van.
Pontegyenlőség esetén azonban a lesz a mérvadó, hogy ki jutott ki naptári szempontból előbb az összes szobából (tehát kinek a kijutása van minél közelebb a 2023.10.16 18:00-ás időponthoz).

Ezért érdemes minél előbb és minél pontosabban befejezni mind a 7 szobát, ugyanis csak a teljes kijutás időpontja számít, a szobánkénti nem!

Selejtező eredményhirdetés: október 31. 16:00 (kedd)

...érdemes összedolgozni?

NEM, ugyanis a saját helyzetetek rontjátok vele, mivel a játékszabályzat értelmében minden iskolából maximum 2 csapat juthat be a döntőbe és a játék nem újratászható, valamint fontos lehet, hogy ki végez előbb!

 

Nincs más hátra, mint, hogy regisztráljatok legkésőbb 2023.október 15-ig, 3 fős csapatokkal és 1 felkészítő  pedagógusotokkal, ha 2023.szeptemberben lesztek 11-13. évfolyamos tanulók!

Információs e-mail cím: neumann120verseny@nje.hu 

Információs vonal: +3620 479 90 75

Kampányjáték sorsolásáról készült jegyzőkönyvet ITT tekinthetitek meg, a nyerteseket értesítettük.

Csapatom
A következő személyes adatok hiányoznak a csapat létrehozásához:
  Meghívó

  kéri, hogy legyél a csapat tagja.

  Elfogadod a meghívást?

  Résztvevők