MNB Oktatási Klub tanulmányi verseny 2021

A járványhelyzet társadalmi és gazdasági hatásai

MNB Oktatási Klub tanulmányi verseny 2021

Indulj egyénileg vagy 2 fős csapatban az MNB Oktatási Klub járványhelyzet társadalmi és gazdasági hatásairól szóló esszéíró versenyén és nyerd meg akár a 600 000 Ft-os fődíjat!

Vannak elképzeléseid a koronavírus utáni világgal kapcsolatban? Szeretnéd megosztani a gondolataidat és ötleteidet a világjárvány gazdaságra és társadalomra gyakorolt hatásairól? Ha nem félsz a megmérettetéstől, akkor indulj az MNB Oktatási Klub tanulmányi versenyén!

 

A verseny menete

A verseny célja, hogy a hallgatók a jövő értelmiségeként nagyobb szakmai nyilvánosság előtt kifejthessék és ütköztethessék meglátásaikat az életünket az elmúlt egy évben alapvetően befolyásoló világjárványról, annak már érezhető társadalmi és gazdasági hatásairól, azok tartósságáról és különösen arról, hogy milyen tendenciákat, trendváltásokat látnak a közeljövőben:

„A gazdasági és tudományos elit számára az utóbbi 1-2 évtizedben a nemzetközi mobilitás a mindennapok részévé vált. Hogyan hatnak majd ezek a véleményformálók a kormányokra és a tömegekre a veszély elmúltával? Merre fordulnak majd a társadalmak: a nagyobb nyitottság vagy a bezárkózás felé? Vajon a globalizáció erősödésével kell számolnunk vagy a regionális tudat, összetartozás és kereskedelem kap nagyobb hangsúlyt? Vagy megy minden tovább a régi kerékvágásban?”

A témát a versenyen induló hallgatók két módon dolgozhatják fel:

1. Benyújthatnak egy tudományos igényességű, önálló kutatásra és más publikációkra épülő elemzést.

VAGY

2. Feldolgozhatják a témát kötetlen, kreatív, esszé jellegű módon.

A két megközelítést a szervező különálló kategóriaként kezeli, így a két módszer alapján készített pályaműveket külön értékeli és külön is díjazza. Bővebb információ a Szakmai segédletben található.

A verseny összesen két fordulóból áll. 

A verseny válogató fordulója során a szerzőknek le kell adniuk a leadási határidőig a témával foglalkozó pályaművüket. Az online döntőn a szakmai bizottságok által a válogató fordulóban legjobbnak ítélt pályaművek vehetnek részt. Az online döntőben a kiválasztott pályamunkák szerzőinek szóban kell megvédeniük a pályaművüket egy előre videóra felvett előadás keretében. A pályaművek mindkét fordulóban történő elbírálását egy, a témakör szakértőiből álló szakmai bizottság végzi.

Díjazás

Mindkét feldolgozási mód (’A változat’: Tudományos kutatás; ’B változat’: Kötetlen, kreatív, esszé jellegű feldolgozás) esetében a szervező a következő díjakat osztja ki:

 • Kiváló pályamű díj: nettó 600 ezer forint pénznyeremény
 • Jeles pályamű díj: nettó 350 ezer forint pénznyeremény
 • Érdemes pályamű díj: nettó 200 ezer forint pénznyeremény

Ezen felül a szervező összesen egy pályaművet részesíthet egy PhD különdíjban: nettó 600 ezer forint pénznyeremény

Időzítés

 • A regisztráció és a témához kapcsolódó pályamű elkészítésének és feltöltésének határideje: 2021. március 22. (hétfő) 23:59 óra
 • Az online döntő tervezett időpontja: 2021. május 5-7.

Részvétel

A versenyre a magyarországi és külhoni, de magyar nyelvű képzést is indító felsőoktatási intézményben 2020/2021. tanév 2. (tavaszi) félévben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, alapképzésben (BA/BSc), mesterképzésben (MA/MSc), osztatlan képzésben, illetve doktori képzésben tanulmányokat folytató nappali vagy levelező munkarendű hallgatók pályázhatnak egyénileg, vagy két (2) fős csapatban.

A részvétellel és veresenyfelhívással kapcsolatos részletes információk megtalálhatóak a Versenyszabályzatban

 

Kapcsolat

A részvétellel és kiírással kapcsolatos kérdéseket a protokoll@mnboktatasiklub.hu e-mail címen várjuk.

A technikai problémákkal kapcsolatos kérdéseket a support@ecosim.hu címre várjuk.

Csapatom
A következő személyes adatok hiányoznak a csapat létrehozásához:
  Meghívó

  kéri, hogy legyél a csapat tagja.

  Elfogadod a meghívást?

  Résztvevők