MNB Oktatási Klub Kárpát-medencei Tanulmányi Verseny 2023

MNB Oktatási Klub Kárpát-medencei Tanulmányi Verseny 2023

Ha foglalkoztat a klímaváltozás és tudatában vagy annak, hogy a zöld növekedés kiemelt figyelmet igényel napjainkban akkor Indulj az MNB Oktatási Klub Kárpát-medencei Tanulmányi Versenyén és nyerd meg a 300 000 Ft-os fődíjat. A versenyre a magyarországi és külhoni magyar nyelvű képzést is indító felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók pályázhatnak egyénileg.

Foglalkoztat a klímaváltozás és tudatában vagy annak, hogy a zöld növekedés kiemelt figyelmet igényel napjainkban? Megismernéd jobban az azonnali fizetési rendszer témakörét? Ha szívesen elmélyülnél ezeken a területeken és szeretnéd megismerni az innovatív megoldásokat, amelyek formálják a pénzügyi szektor jövőjét, akkor indulj önállóan az MNB Oktatási Klub tanulmányi versenyén!

Versenyleírás

A Magyar Nemzeti Bank Oktatási és Tudományos Kör Egyesület (a továbbiakban: Egyesület, MNB Oktatási Klub) Kárpát-medencei Tanulmányi Versenyt (a továbbiakban: verseny) hirdet.

A verseny összesen két (2) fordulóból áll. A jelentkezők a válogatóhoz és a döntőhöz kapcsolódó részletes szabályokat, útmutatásokat a fordulók előtt a regisztrációkor megadott e-mail címre kapják meg.

A verseny célja, hogy ösztönözze a hallgatókat az alább megadott témakörökben való elmélyülésre, a témakörök egyikével kapcsolatos saját kutatásuk egyéni megkezdésére, a témakörök tovább gondolására, szakmai véleményük megfogalmazására:

 • Azonnali fizetési rendszer – Magyarország a világ élvonalában
 • Zöld növekedés – Hogyan lehetséges egyszerre a gazdasági növekedés és a környezetterhelés mérséklése
 • Klímaváltozás az agráriumban – Milyen módon alakíthatja át a klímaváltozás a Kárpát-medencében a mezőgazdaság termésszerkezetét a következő évtizedekben és hogyan hathat ez a régió külkereskedelmére?

A versenyidőszak alatt a versenyre regisztrált hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy pályamunkájuk elkészítése közben a témában jártas szakértőkhöz fordulhassanak a témához kapcsolódó kérdéseikkel. Minden, a pályaművel kapcsolatos szakmai kérdést a protokoll@mnboktatasiklub.hu e-mail címre lehet küldeni a leadási határidő előtt legkésőbb egy héttel, azaz 2023. május 7. 23:59-ig. 

Időzítés

 • A jelentkezés határideje: 2023. május 14. 23:59
 • Pályamű elkészítésének és feltöltésének határideje: 2023. május 14. 23:59
 • Döntő: 2023. június 1-2.
 • Ünnepi díjátadó fogadás: 2023. június 2.

Díjazás

 • Fődíj: nettó 300.000 Ft
 • 2. helyezett díja: nettó 250.000 Ft
 • 3. helyezett díja: nettó 200.000 Ft
 • Különdíjak: témakörönként nettó 200 000 Ft

Részvétel

A versenyre a magyarországi és külhoni magyar nyelvű képzést is indító felsőoktatási intézményben 2022/2023. tanév 2. (tavaszi) félévben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, alapképzésben (BA/BSc), osztatlan képzésben, mesterképzésben (MA/MSc) résztvevő, illetve doktori tanulmányokat folytató teljes idejű (nappali munkarendű) és részidős (levelező munkarendű) hallgatók pályázhatnak egyénileg.

Kapcsolódó dokumentumok

A verseny részletes szabályzatát ide kattintva lehet elérni.

Kapcsolat

A versennyel kapcsolatos szakmai és részvételt érintő kérdéseket a protokoll@mnboktatasiklub.hu e-mail címre, a technikai kérdéseket a support@ecosim.hu e-mail címre várjuk.

Csapatom
A következő személyes adatok hiányoznak a csapat létrehozásához:
  Meghívó

  kéri, hogy legyél a csapat tagja.

  Elfogadod a meghívást?

  Résztvevők